Az oktatási év

A tanterv összehangolva az oktatási évekkel 8 blokkból áll, blokkonként 4 órával a 4C modell alapján és plusz bónuszként személyiségfejlesztéssel kiegészítve minden órán.

A blokkokat a CRITICAL THINKING és a KREATÍV KOMPLEX PROBLÉMAMEGOLDÁS területei alapján neveztük el:

  STRATÉGIA A SIKERHEZ:


  Szeptembertől- júniusig

  1. Csavaros gondolkodás: Néha távolodj el a céltól, hogy elérd azt! Alternatív nyerési stratégiák a helyzetek függvényében.

  1. óra: Kommunikáció fejlesztés- a kreatív problémamegoldás 
  2. óra: Együttműködés: Csapatszellem és vezetés- Játékszabály, játék, csapatépítés, támogatás, vezetés, delegálás tanulása, Transzformációs vezetői stílus- a legmodernebb vezetői stílus elsajátítása, Change management/people management-el való ismerkedés
  3. óra: Critical thinking és az egyéniség szerepe a sikerben: Önállóság és nyerési stratégia. MBO: menedzsment célkitűzések és KPI kulcsfontosságú teljesítménymutatók elsajátítása, win-win helyzetek kialakítása, a fairplay és a kudarctűrés fejlesztése.
  4. óra: Kreativitás fejlesztése: Rugalmas gondolkodás kialakítása és az önkifejezés fontossága.

  2. A börtönbe zárt gondolkodás kiszabadításaÚj, szokatlan problémamegoldó módszerek, új dimenziók a többirányú gondolkodásban.

  3. Ne legyél kockafej! Hagyd el a sablonos gondolkodást! A körkörös gondolkodásban a helyzetek egymásba fonódását is be kell építeni a nyerő stratégia-alkotásba és a védekezésbe.

  4. Matek labor: misztikus számok, különleges számítások.

  5. Rafinéria, valószínűségekA vak szerencse dönt, vagy a stratégia? Mennyire vagy pókerarc, netalán gondolatolvasó? A profi matematikai stratégiával úgy tudsz kombinálni, hogy sosem a szerencse győz le téged!

  6. Abstract matematikaKülönleges stratégiák: önkorlátozás, területszerzés, gáttörés, folyosó alkotás.

  7. Csoportok irányításahalmazalkotás és csoportok mozgatása. A káosz birodalma, rekurzív gondolkodás.

  8. Előny-adás: Helyzeti előnyök kihasználása, gyengeségek erősségé alakítása. 

  Nyár: nyári táborok folyamatosan, több választható időponttal.