TANTERV:  12 különálló fejlesztési blokkból áll, melyek egymásra épülnek

A fejlesztési blokkokat a critical thinking és a kreatív komplex problémamegoldás területei alapján neveztük el:

0. Egységben az erő: "egy mindenkiért, mindenki egyért" Együttműködés és a Rockefeller gondolkodás. Ismerkedés a sakktáblával
1. Csavaros gondolkodás: Néha távolodj el a céltól, hogy elérd azt! Alternatív nyerési stratégiák a helyzetek függvényében.
2. A börtönbe zárt gondolkodás kiszabadítása: Új, szokatlan problémamegoldó módszerek, új dimenziók a többirányú gondolkodásban.
3. Ne legyél kockafej! Hagyd el a sablonos gondolkodást! A körkörös gondolkodásban a helyzetek egymásba fonódását is be kell építeni a nyerő stratégia-alkotásba és a védekezésbe.
4. Matek labor: misztikus számok, különleges számítások.
5. Rafinéria, valószínűségek: A vak szerencse dönt, vagy a stratégia? Mennyire vagy pókerarc, netalán gondolatolvasó? A profi matematikai stratégiával úgy tudsz kombinálni, hogy sosem a szerencse győz le téged!
6. Abstract matematika: Különleges stratégiák: önkorlátozás, területszerzés, gáttörés, folyosó alkotás.
7. Csoportok irányítása: halmazalkotás és csoportok mozgatása. A káosz birodalma, rekurzív gondolkodás.
8. Előny-adás: Helyzeti előnyök kihasználása, gyengeségek erősségé alakítása.A fejlesztési blokkokban más-más oldalról fejlesztjük a vezetői sikerképességeket és személyiségjegyeket: különböző stratégiákkal, különleges feladatokkal az önálló gondolkodás fejlesztésére és e gyermekek egyediségére helyezzük a hangsúlyt.


1 blokk 4 hétre van lebontva, azaz 28 napra van szükség az elsajátításához, ha minden nap foglalkozol a gyermekeddel 10 percet. Természetesen bármeddig elvégezhetitek, nincs időkorlát.
egy héten belül a feladatok is egymásra épülnek a step by step módszerrel, azért hogy neked könnyebb legyen.
A hetek is egymásra épülnek, az első héten elsajátítottátok az alap képességeket, erre épül a következő szint, ezért tartsátok be a sorrendet!


Minden életkorban elérhető a professzionális szint (a fejlesztési területeken: vezetői sikerképesség, kritikai gondolkodás... ) a fejlesztési tananyag elsajátításával. A legkisebbektől a legprofibbakig

STRATÉGIA A SIKERHEZ:
6 életkori csoport 4-18 éves korig,

  1. Manó csoport 4-5 év
  2. Alapozó csoport 6-7 év
  3. Kezdő csoport 8-9 év
  4. Középhaladó csoport 10-11 év
  5. Haladó csoport 12-13 év
  6. Profi csoport 14-18 év

A sikeres vezető névjegye: intelligencia és személyiség

A siker göröngyös útjain: a személyiségfejlesztés  is kiemelt szerepet kap.

A sikeres vezetői tulajdonságok megtanulhatóak és gyakorlással fejleszthetőek. Nehéz hatékonyan kezelni másokat, ha nem tudjuk kezelni magunkat. Az önmenedzselés azt jelenti, hogy képesek vagyunk prioritást adni a céljainknak, és felelősséget vállalni e célok megvalósításáért.
A hatékony vezető, képes arra, hogy szabályozza az idejét, figyelmét és érzelmeit, miközben tisztában van az erősségeivel, gyengeségeivel és lehetséges elfogultsági forrásaival.

Önismereti játékokkal és társas intelligencia fejlesztő játékkal fejlődünk, ahol tanulunk kommunikálni, megismerjük erősségeinket- és gyengéinket,  segítjük az önbizalmat és önkifejezést a SWOT modell alapján:


Strengths - Erősségek: belső tényezők: pozitív dolgok, amik jól működnek, és lehet rá befolyás, hogy még jobban
működjenek.
Weaknesses -Gyengeségek: belső tényezők: olyan dolgok, amik nem jól működnek, de lehet rá befolyás, hogy jobb legyen.
Opportunities -Lehetőségek: külső tényezők: olyan adottságok, amelyeket nem tudunk befolyásolni, de kedvezőek, és rájuk építve kihasználhatjuk az erősségeinket.
Threats - Veszélyek: külső tényezők: olyan korlátok, negatív tényezők, amelyeket nem tudunk befolyásolni, és csökkentik a siker esélyeit, kockázatot is jelentene