1. A "Sikeres gyereket nevelek?" ingyenes tesztben segítünk neked, hogyaz alábbi területeket átvizsgáld
  1. A prémium fejlesztési csomagban elsajátítható gyakorlati lépésekkel korrigálhatod a hibákat és megvalósíthatod a sikereteket.
A tesztben ezeket a területeket nézheted meg, hogy szülőként motiválod, vagy épp ellenkezőleg, hátráltatod-e a gyermekedet. 
A prémium fejlesztési programban 
  • A SIKERES VEZETŐI KÉPESSÉGEK modulban  gyakorlatias, modern pszichológiai módszertan segít neked a szülői kézikönyvben, 
  • A SZÜLŐ-GYERMEK EGYÜTTMŰKÖDÉS FEJLESZTÉSE A HÁZIMUNKÁBAN  modul ezeket a területeket fejlesztjük veled, a saját életetekben:
ÖNÁLLÓSÁG 
Minden kétéves kisgyereknek van egy „akaratos” korszaka: „én akarom, bekötni a cipőmet!”; „én akarom felvenni a ruhámat!”, de a szülők sajnos állandóan rohannak, sietnek, nem érnek rá erre és ezért a gyerek üvöltése ellenére felöltöztetik, felhúzzák rájuk a cipőt..
Aztán szép lassan egy gyerek leszokik az önállóságról, és a szülő azt észre sem vesz. Amikor nagyobbak, majd tinédzserek lesznek, akkor a szülő panaszkodik: „semmit nem csinál magátólmindig azt várja, hogy én megcsináljam”… Lehet, hogy neked is ismerősek ezek a példák.ÖNBIZALOM, MAGABIZTOSSÁG
összefügg azzal, hogy tiszteletben tartod-e a gyerek életét és autonómiáját: például nem járkálsz be a szobájába, nem takarítod ki helyette, nem szidod le, ha rendetlenség van.
Fontos, hogy miről beszélgetsz a gyermekeddel: Lerohanod-e ilyen kérdésekkel, hogy: „feleltél-e, milyen óra volt, mi a házi, mennyit tanultál…vagy esetleg adsz neki egy kis házimunkát azonnal. 
Sok gyerek inkább bezárkózik a szobájába és elmenekül a szülő elől, mert folyton csak a „piszkálás” megy. Persze a szülő ezt úgy éli meg, hogy „miért nem beszélget a gyerek velem”… vajon miért?


  BEILLESZKEDÉS éa TÁRSAS KÉSZSÉGEK

"maradj csendben, ne szólj bele, most a felnőttek beszélnek!"
Bevonod a gyermekedet társalgásba a nálatok lévő összejöveteleken? Mennyire figyelsz arra, hogy ő is jól érezze magát? 
Mennyire stresszeled, hogy túl sok alkoholt fogyasztotok.Sok szülő panaszkodik hogy a tinédzser amikor elmegy bulizni, nem ismeri a határokat. A szülői mintában két negatív véglet lehetséges: 1. ha nem hívtok barátokat, vagy hívtok, de feszengés van, 2. vagy pedig az „elengedem a hajam” és a mértéktelen italozás a jellemző.


TANULÁS, MOTIVÁCIÓ, TELJESÍTMÉNY
én tudom, én csináltam, az én érdemem” 
Te mint szülő, mennyire erőlteted a tanulást, mennyire kéred számon a gyermeket, bünteted-e a rossz jegyekért?
Úgynevezett eszköz jellegű jutalmazást használsz-e a jó jegyekért, vagy egyéb teljesítményért. A pénzjutalom, az ajándék, csak elveszi a gyermek jó örömérzetét, és tárgyiasítja azt.
Az iskolában számonkért sok felesleges lexikális tudás elveszi a gyerek természetes érdeklődését, mi megtanítjuk hogyan keltheted fel újra.STRESSZ
Mennyire járulsz hozzá, hogy a gyermeked stresszes életet éljen? 
Ha az otthoni életben nincs jelen a közös időtöltés: ami jó hangulatú, feltételektől és feszültségtől mentes, a gyermeked nem tudja megtanulni, hogyan kapcsolódhatnak ki, a feszültség, nyomás alól. 
Hiszen az iskola és egyéb elfoglaltságok után ezt a feszült légkör te teremted meg a gyermekednek.  Egy pici iskoláslány mesélte, hogy hármast kapott, és nem elég, hogy szomorú volt és szégyellte magát az osztály előtt, hanem tudta, hogy még otthon ezért jól le is fogják szidni, pedig egy kis vigasztalása lett volna szüksége. Gondold át, Te is így reagálsz-e gyermekedre?


SZÜLŐI MINTA
Sokszor hallom azt a példát, hogy pedig én szorgalmas vagyok, egész nap "gürizek" és a gyerek pedig lusta. 
Gondold át: az élet nem élvezete, az anyagi javak puszta megteremtése, vagy az erőn felüli munka öröm- élmény nélkül, az tényleg az önmegvalósító boldog élet irányába mutat, és követendő példa a gyermekeidnek?
Te magad valójában mennyire vagy boldog és harmónikus?


Nevelési típusok

Sokan összekeverik a demokratikus, liberális nevelést, a Laissez-faire típusú, azaz kaotikusan, következetlenül mindent ráhagyok a gyermekre hozzáállással.

Ha kíváncsi vagy a különbségre, itt vannak a nevelési típusok:

Kattints ide